Studia Podyplomowe
„Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii”
Opinie o Studiach Podyplomowych
Studia podyplomowe, “Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii”, były pierwszymi studiami, na które uczęszczałam z prawdziwą przyjemnością.
Wykłady były prowadzone bardzo fachowo
i interesująco. Zarówno dla osób z doświadczeniem zawodowym w gastronomii, jak i dla tych, którzy poznawali te tematykę od podstaw. Szczerze polecam.Dominika Budzińska
Wybrałam studia podyplomowe na SGGW, ponieważ chciałam przygotować się do własnej przygody
z gastronomią, nie mając już czasu na zdobywanie doświadczenia bezpośrednio w branży. Zyskałam świadomość specyfiki tego biznesu oraz wymagań związanych z jego prowadzeniem, reszta niestety wyjdzie “w praniu”, ale przynajmniej wiem czego się spodziewać i jak zaplanować takie przedsięwzięcie, ograniczając przy tym ryzyko niepowodzenia. Szczególnie cenne były zajęcia z HACCP
i zarządzania operacyjnego – serdecznie polecam wszystkim tym, którzy zamierzają związać swoją przyszłość z branżą gastronomiczną.Marta Gucwa
Parokrotnie podejmowałem próby prowadzenia własnej działalności gastronomicznej. Dzięki studiom na SGGW odnalazłem wiele cennych
i praktycznych (!) wskazówek, jak ominąć błędy uniemożliwiające rozwój własnej gastro-firmy. Po wielu latach praktycznej nauki zawodu, w końcu odnalazłem potwierdzenie własnych przemyśleń w teorii.Piotr Lissakowski
Studia prowadzone są w sposób profesjonalny. Bardzo dobra kadra naukowa zaangażowana w tok studiów. Kompetentni i doświadczeni wykładowcy. Nowoczesny sposób prowadzenia zajęć. Duża otwartość na zmiany proponowane przez słuchaczy, dotyczące zarówno spraw merytorycznych,
jak i organizacyjnych. Terminy zjazdów ułożone tak,
by nie zniechęcać do przyjazdu na uczelnię, jednocześnie jak najmniej obciążające codzienne zajęcia.Marek Trzaskowski
Pracuję w turystyce i gastronomii kilka lat. Wiedzę jaką zdobyłem dotychczas określiłbym jako “amatorską”. Uczestniczenie w studiach bardzo pogłębiło moje wiadomości dot. organizacji
zarządzania. Praktyczne umiejętności wzbogaciłem fachową-specjalistyczną treścią
i dzięki temu mam odczucie, iż miniony sezon przepracowałem spokojniej, co również przełożyło się na wynik finansowy firmy, którą zarządzam. Wzrosła moja pewność siebie, jak również poczucie własnej wartości,
co pozwala mi bezpieczniej, efektywniej zarządzać ludźmi i sobą oraz łatwiej jest mi organizować funkcjonowanie całej firmy. Poznając wiele osób, miałem możliwość konsultowania swych doświadczeń
z pracy z nimi oraz mogłem skorzystać z ich sugestii i rad. Jestem przekonany, że poświęcony czas
i pieniądze przyniosą mi wymierne korzyści w mojej pracy i życiu osobistym.Jerzy Wasilewski
Studia godne polecenia.
E. Zajączkowska
Wysoki poziom wykładów. Bardzo dobrze opracowania problematyka, np. HACCP, zarządzanie personelem. Polecam NOIZG osobom, które wiążą swoją przyszłość z gastronomią.
Magdalena Jaskólska
Swoją ocenę zawrę w 2 słowach – „warto było”.
Tak, warto było ponieść wysiłek:
-niedospanych nocy (trzeba było wcześnie wstawać do pociągu,
aby zdążyć na wykłady),
-finansowy (nauka jest bezcenna),
-każdy inny…
Aby poznać tych wspaniałych ludzi.
Życzę wszystkiego najlepszego!XXX
Zajęcia na studiach podyplomowych oceniam bardzo dobrze. Uzyskałam bardzo wiele potrzebnych mi
w pracy zawodowej informacji. Szczególnie dobre były zajęcia z Zarządzania Operacyjnego – typowo praktyczne przygotowanie do prowadzenia działalności gastronomicznej.Dziękuję
XXX
Rozpoczęcie nauki na Studiach Podyplomowych uważam za trafny krok w podniesieniu kwalifikacji zawodowych. Studia ukierunkowały a przede wszystkim ugruntowały moją wiedzę jaką dysponowałam w momencie przyjęcia mnie w poczet słuchaczy.
XXX
Moja opinia na temat studiów podyplomowych jest pozytywna. Zajęcia odbywały się interesująco i dały mi wiele cennych wskazówek dotyczących prowadzenia własnej działalności gastronomicznej. Prowadzący byli bardzo uprzejmi i dzielili się z nami swoją wiedzą
i doświadczeniem.XXX
Program studiów i ich sposób prowadzenia oceniam bardzo dobrze. Prowadzący przedstawiali programy w oparciu o autentyczne sytuacje znane z ich ogromnego zawodowego doświadczenia.
Edyta Dubielecka
Studia bardzo interesujące i ciekawe. Polecam.
Emil Niciejewski
Studia bardzo profesjonalne i atrakcyjne. Wykładają sami fachowcy, dzięki temuy wszystkie informacje są wiarygodne i sprawdzone
w praktyce. Polecam.XXX
Polecam ze względu na rzetelny program oraz możliwość poznania fantastycznych ludzi.
XXX
Bardzo polecam wszystkim zapaleńcom, którzy chcą rozpocząć przygodę z gastronomią.
Arek
Studia merytoryczne, dające dużą dawkę wiedzy z zakresu prowadzenia działalności gastronomicznej. Myślę, że żadne inne studia nie przedstawiają gastronomii tak kompleksowo i atrakcyjnie.
K.Ł.
Szybko, sprawnie i na temat.
J.W.
Studia spełniły moje oczekiwania i z czystym sumieniem mogę je polecić osobom, które chcą rozpocząć swoją przygodę z gastronomią.
W.W.
Studia idealne, jeśli ktoś wiąże swoją przyszłość z gastronomią. Dużo wiedzy praktycznej.
D. Sz.-K.
Osoby interesujące się gastronomią zdecydowanie powinny się tu znaleźć. Szczerz polecam każdemu!
Kasia
Zdecydowanie polecam wszystkim. Konkretna wiedza na temat gastronomii i fajna atmosfera.
Piotr
Studia naprawdę warte swojej ceny. Wszystko o zarządzaniu w gastronomii i dobrzy wykładowcy.
Agata
Długo się zastanawiałam na podjęciem studiów, bo pracując w gastronomii trudno znaleźć czas w weekendy, ale nie żałuję. Rok czasu, a zupełnie inne podejście do prowadzenia lokalu. Studia otworzyły mi oczy na wiele spraw , o których do tej pory nie miałam pojęcia.
Iza
Obowiązkowe zajęcia dla każdego, kto chce pracować w gastronomii.
Mateusz
Szkoda, że te studia nie trwają dłużej. Pochodziłbym jeszcze z rok.
Krzysztof
Bardzo miła atmosfera. Konkretna wiedza.
B.W.
Bardzo dobre studia. Nastawione na przekazywanie wiedzy i teoretycznej, i praktycznej. Nie są bardzo trudne, więc można je pogodzić z pracą.
Z.Cz.
O takie studia mi chodziło! Szkoda tylko, że nie ma filii w moim mieście, bo dojazdy były męczące.
Sz.W.